robinhood_web_vágott.jpg

Robin Hood 2015:

Száraz fehérbor.


Színe szalmasárga, halványzöld árnyalattal. Illatban citrusok, vanília és egy csipet mineralitás. A kortynak élénkséget és lendületet adnak a határozott, ropogós savak, amelyek egészen az utóízig kísérnek. Könnyű ételekhez ajánljuk.

Termőhely: Bükkalja, Cserépfalu
Dűlő: Csurdóka
Tőketerhelés: 8-10 fürt
Átlagos éves termelés: 1200 palack

Szőlőfajta: Chardonnay    
Sav: 7 g/l
Maradék cukor: 0 g/l
Cukormentes extrakt: 20,2 g/l
Alkohol: 12,5 % vol.


Szüret módja: kézi
Erjesztés ideje: 2,5 hét
Erjesztési hőmérséklet: 14 °C
Erjesztés módja: acéltartályban
Érlelés ideje: 4 hónap
Érlelési eljárás: tartályban
Kiszerelés: 0,75 l-es palack csavarzárral

 

Ajánlott ételek:


Salátákhoz, grillezett natúr szárnyas húsokhoz, könnyű tésztákhoz ajánljuk.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:


Jól behűtve (12 °C)